ARTE CONTEMPORÁNEO
 Inicio / Quienes somos  /  Relación de Artistas  /  Artistas invitados    /  Foro de debate  /  Nuestros servicios   Concursos y Becas
 Galerías exposiciones  / Instituciones de Arte   / 
Nuevas tecnologías / Noticias de ArteImagen  /  Portal de Arte / Museos
Información sobre exposiciones

 
  CANALS Galeria d'art
  
Carrer de la Creu nº 16
  SANT CUGAT BarcelonaDel 1 de febrero al 25 de marzo

“MUXART VIST PER MUXART”


“Muxart vist per Muxart” és una exposició del pintor Jaume Muxart, comissariada per la seva filla, la també artista Paulina Muxart, que vol mostrar una visió més íntima de l’obra d’un dels millors artistes catalans.
L’exposició porta per títol “Paisatges al·lucinats”, i presenta una sèrie de quadres que mostren uns espais de caire oníric, on el cromatisme esdevé el protagonista indiscutible. Així Jaume Muxart en aquesta ocasió es distancia una mica de la seva figuració més habitual.
El treball de Muxart sempre és un goig per a la vista i l’esperit. La seva iniciativa en cada exposició és de gran concentració en el tema que escull, amb l’observació prèvia d’allò que vol glossar i desenvolupar. Diu Paulina Muxart, comissària de l’exposició: “...El continuat contacte amb la pintura de Muxart ens fa savis; ens desenvolupa unes habilitats perceptives sobretot pel que fa al color i les seves interaccions. El refinament en l’elecció de grups de matisos ens educa en la discriminació de petites diferències de color. El cos que cada fragment pren, fruit de la superposició de capes de pintura, que deixen entreveure un color de fons que li ha donat energia i vibració, ens porta a haver d’aguditzar la percepció...”
El color és realment important en tota la seva obra, experimentant al llarg de la seva trajectòria amb tots els matisos... negre mate, blancs matisats de rosa, de groc, de blau o de verd... buscant allò que equilibri la relació entre els objectes representats, per aconseguir l’equilibri final de l’obra.
I continua Paulina Muxart: “...Jaume Muxart domina com pocs altres el color. I en ell el color mai és supèrflua decoració, és... energia, és força, és pensament, és vida”.
Però Jaume Muxart també va ser un dels primers artistes catalans, que a finals del anys ‘50 varen participar realitzant cartrons i tapissos a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat, actualment desapareguda, la qual aviat es celebren els cinquanta anys de la seva creació. Aniversari, que aquesta galeria també vol rememorar amb aquesta exposició de Jaume Muxart.
<<atrás
<<volver a inicio